Spijkerslaan Spel

De meeste WintersportLoverz zullen dit spelletje waarschijnlijk wel kennen! Namelijk: “Het Spijkerslaan Spel”. Dit is in de meeste après-ski tenten van Oostenrijk wel te vinden!

Oftewel: Nageln / Nailing

Het Spijkerslaan Spel wordt voornamelijk in de après-ski tenten van Oostenrijk gespeeld. Ergens in de après-ski bar is meestal wel een blokhout met spijkers en een hamer te vinden. Maar wat zijn nu precies de spelregels van dit typische après-ski spelletje? Er zullen uiteraard veel verschillende varianten zijn, maar dit zijn de regels hoe WintersportLoverz ze geleerd heeft!

De Regels!

  1. Het allereerste wat je doet is 3 spijkers naast elkaar “Rustig” in het houtblok tikken, zodat de spijkers een klein beetje vast in het houtblok zitten. Dit wordt met de normale kant van de hamer gedaan. Alle spelers doen dit, dus elke speler heeft zijn 3 eigen spijkers.
  2. Nadat iedereen zijn eigen 3 spijkers rustig er in heeft gedaan, komt er 1 spijker in het midden van het houtblok, ook die wordt rustig in het hout gedaan zodat die kan blijven staan.
  3. Daarna ga je bepalen wie mag beginnen met slaan. Dit doe je door de hamer te draaien in het midden van het houtblok, en waar de punt van de hamer naar toe wijst, is de starter van het spel.
  4. Nu gaat het spel beginnen, de gene die als eerste mag slaan gaat proberen de spijkers in het houtblok te slaan. Maar!!! Met de VERKEERDE kant van de hamer!
  5. De spijkers bepalen hoe vaak je het mag proberen, heb je 3 spijkers staan, dan mag je het dus 3 keer proberen. Heb je er nog maar 1 staan, dan mag je maar 1 keer slaan. Wel is belangrijke dat de spijker HELEMAAL in het houtblok moet zitten! (Er mag geen nagel meer onder kunnen)!
  6. Als je al je 3 eigen spijkers helemaal in het houtblok hebt zitten, is het tijd voor de finale slag!! De spijker die in het begin van het spel midden in het houtblok is geplaatst gaat bepalen wie gaat winnen! Wie deze als eerste helemaal in het hout heeft, heeft gewonnen!!
  7. De rest van de spelers kan gewoon doorgaan met het spel en blijven proberen zijn eigen 3 spijkers helemaal in het hout te slaan. Zij kunnen niet meer winnen maar wel verliezen! Want de gene die als laatst zijn 3 spijkers in het hout heeft, is de verliezer van het spel!!!

En je raad het al …………… Degene die verliest moet een rondje bier doen!!!

bier