Voorbereidingen Wintersport!

Oké het aftellen tot de kerstvakantie is langzaam begonnen, en het wintersport seizoen is in zicht. Nederland is nou niet bepaald te vergelijken met een Oostenrijk of Frankrijk. Wanneer de perfecte wintersport landen bedekt zijn met de eerste sneeuwvlokken zitten wij nog in de regen en harde wind.

Natuurlijk wil iedereen zich een beetje voorbereiden op de ski vakantie. Het zou zonde zijn dat je gedurende je vakantie last hebt van spierpijn.. Vandaar hier enkele “workout- tips die de spierpijn verminderd, en de spieren die je belast tijdens het skiën of snowboarden alvast een beetje voorbereid. Zo kan je thuis of in de sportschool alvast beginnen met je lichaam voorbereiden op het wintersport seizoen

First things first: It’s all about legs!

Bosu squat:
Geen enkele afdaling is helemaal vlak.. Daarom is het van belang dat je ook je kleine spieren voorbereid op wat komen gaat. Doordat je in evenwicht moet blijven gebruik je veel verschillende been spieren!

Stap 1) Leg de Bosu bal met de platte zijde op de grond en ga er met beide voeten op staan. Zorg dat je stabiel staat met je voeten naast elkaar op heupbreedte.

Stap 2) Zak langzaam door je knieën tot ze een hoek van +/- 90 graden hebben bereikt.

Stap 3) Ga weer rechtop staan door je heupen naar voren te brengen.

Bosu Side Lunge:
Dit is een erg goede oefening voor de skiërs onder ons.

Stap 1) Leg de Bosu bal met de platte zijde op de grond en ga er met beide voeten op staan. Zorg dat je stabiel staat met je voeten naast elkaar op heupbreedte.
Stap 2) Maak een grote stap zijwaarts met 1 been en maak een kniebuiging van +/- 90 graden.
Stap 3) Stap nu terug en wissel van been.

Er zijn natuurlijk ook mensen die al ervaring hebben op de piste, en die mensen begrijpen dat het erg van belang is om strakke bochten te maken. De mooiste afdalingen worden nog mooier als je strakke bochten kunt maken… Hier een paar tips om spierpijn te voorkomen!

Side Plank:

Stap1) Ga op je zij liggen op een matje en plaats je onderarm op de grond zodat deze onder je schouder is.

Stap 2) Breng je heup omhoog zodat je lichaam een rechte lijn vormt en probeer je navel in te trekken.

Stap 3) Houd dit een aantal seconden vast en vergeet niet te wisselen.

Hier waren een aantal Workout tips! Uiteraard zijn er veel meer oefeningen dus houd de WintersportLoverz website in de gaten!