De Eerste Keer

Wintersport, voor een hoop mensen is dit een vakantie waar een jaar lang naar wordt uitgekeken. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen op wintersport. Deze winter is 7,3% van plan om richting de bergen te trekken. Dat zijn zo’n 1 miljoen wintersporters, ruim 100 duizend meer dan twee jaar geleden. Mensen met kinderen nemen de kid’s mee de piste op, en die doen later hetzelfde als zij later weer kinderen hebben. Echter zijn er ook mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest, waaronder ik… Mijn ouders zijn vroeger nooit op wintersport geweest, zij gingen liever naar de zon met 30 graden, dan naar de koude bergen. Maar dit jaar ga ik voor het eerst skiën in Oostenrijk!

Winterberg

Met school heb ik één keer geskied, we gingen een dagje naar Winterberg in Duitsland. Dit was in 2013 volgen mij. Ik weet bijna niks meer over mijn eerste ski ervaring… Voor mij was het meer een “Après-ski – ervaring”.
Het was koud… Ik was een keer hard gevallen, en eindigde onder aan de piste.
No way dat ik met dat verschrikkelijke sleepliftje terug omhoog ging.
Ik had tenslotte al genoeg klasgenootjes zien vallen bij de lift.

Mijn hele dag Winterberg heb ik gespendeerd in een leuk cafeetje, met chocolademelk, curryworst en een zak sneeuw op mijn been. Dat was een erg fijne eerste ervaring met latten onder mijn voeten.. NOT.. Zou het wel goed komen met mij? Je leest het in de volgende blog.

Groetjes, Blogger WintersportLoverz!